Miért a Maldív-szigetek?...

Kategória: Utazás,

Aktuális beutazási szabályok:
Az ország megnyitotta a határait július 15-ével a nemzetközi utasforgalom előtt.
A Velana Nemzetközi Repülőtér mindennap éjféltől reggel 6 óráig zárva tart.
Szeptember 10- től minden turista vagy rövidtávú vízummal rendelkező beutazó érkezéskor köteles egy angol nyelven kiállított 72 órán belül levett negatív Covid-19 PCR tesztet bemutatni.  
A vízumszolgáltatások újraindultak az előbbi dátumtól, de turisták beutazása kizárólag csak előzetes, visszaigazolt szállásfoglalással lehetséges.
  • Minden turisztikai célú beutazónak - érkezése előtt 24 órával - nyilatkoznia kell az egészségügyi állapotáról. A nyilatkozatokat az "lmuga" portálra kell feltölteni.
  • Minden beérkező tűrni köteles a beérkezéskori egészségügyi ellenőrzést a reptéren. Covid19 szimptómákkal bíró utasokat a reptéri klinikán elkülönítik. 
Miért a Maldív - szigetek?
Mert szebb, mint a képeken! Hófehér homok, kristálytiszta víz, a kék elképesztő színárnyalatai.  Az India-óceánban elterülő ország 1190 különböző nagyságú  szigetből és homokpadból áll.  Általában egy szigeten egy hotel található. A kisebb szigetek könnyen körbesétálhatók, a nagyobb szigeteken több program és sportolási lehetőség is van.
Azoknak ajánljuk, akik pihenésre vágynak, szeretnek  búvárkodni a korallzátonyoknál, meghitt és csöndes nyaralást keresnek. Bár a hotelekben sokszor van esti program, táncos műsor, nyüzsgő éjszakai életre ne számítsunk.
A szigeteken nincsenek kulturális látnivalók, túrázási lehetőségek, ezért érdemes összekötni nyaralásunkat egy Sri Lanka-i túrával.
 
Mikor utazzunk?  
A szigetekre egész évben lehet utazni. A legmagasabb nappali hőmérséklet állandóan 30 C fok körül van. Mint minden trópusi országban, itt is létezik száraz és nedves időszak. A száraz szezon november végétől áprilisig tart, ekkor süt legtöbbet a nap. A nedves időszak májustól október végéig tart, ekkor is meleg van, de számítani lehet zivatarra és viharokra.
Az óceán hőmérséklete egész évben megközelíti a 28-30 C-ot.
Vissza a hírekhez