Miért a Seychelles-szigetek?...

Kategória: Utazás,

Érintetlen természet – Romantikus öblök – Búvárparadicsom
 
Aktuális beutazási szabályok:
Sajnos Magyarország 2020. szeptember 14-i hatállyal tiltó listára került, így Magyarországról NEM engedélyezik a seychelles-i hatóságok a belépést.
Miért a Seychelle-szigetek?
Azúrkék tenger, fehér homok, a világ  legszebb tengerpartjai. A több mint 90 szigetből álló ország igazi paradicsom, ahol búvárkodhatunk, teknőst etethetünk, elrepülhetünk helikopterrel a szigetek felett, de részt vehetünk madárlesen vagy mélytengeri horgászaton is. Egyszóval, gyönyörű, természet közeli, sok program lehetőséggel.
Azoknak ajánljuk, akik szeretik megismerni a természet csodáit, kalandra vágynak, akár több kisebb szigetet is szeretnének felfedezni. Nyüzsgő éjszakai élet, este nyitvatartó éttermek, bárok nem jellemzőek a szigetekre.
 
Melyik szigeten válasszunk szállodát?
Mahé -  a legnagyobb sziget (kb.32 km x 8 km), itt található a főváros, Victoria. A hatalmas hegyeket csodálatos trópusi növényzet veszi körbe. 
Praslin – itt találhatók a világörökség részeként nyilvántartott Coco de mer kókuszpálmái. Itt láthatóak a híres parti sziklatömbök, melyek a legtöbb seychelle- szigeteki fényképen is megjelennek. Mahétól hajóval 2.5 óra, repülővel 15 perc.
La Digue – az érintetlen mennyország, ahol még az autó sem jár, csak a madár. Szekérrel vagy biciklivel lehet közlekedni.
Praslin szigettől 15-30 perc hajóval.
Érdemes nem egy szigeten megszállni, hanem hajóval, repülővel vagy helikopterrel végigjárni néhány szigetet.
 
Mikor utazzunk? 
A szigetekre egész évben érdemes utazni. A ciklonövön kívül esik, ezért nincs szélsőséges időjárás. A nappali hőmérséklet egész évben 24 C és 33 C fok közé esik. Májustól októberig picit hűvösebb a hőmérséklet, de száraz, napos. A legszárazabb hónap július és augusztus.
Novembertől megváltozik a szél iránya és melegebb hőmérsékletet hoz, kicsivel több csapadékot is. Párás, meleg az idő, decemberben több eső.
A legmelegebb hónapok március és április, a tenger áprilisban a legmagasabb hőmérsékletű.
Vissza a hírekhez